Количка

0 артикула
Вижте всички статии

7 продукта, от които без да се усетим напълняваме!

7 продукта, от които без да се усетим напълняваме!

Безусловно, всеки човек, който поддържа тялото си във форма или иска да отслабне, знае кои са продуктите, които пречат на това. Основните врагове на хубавата фигура са всички тестени изделия, особено с крем, мазни сосове и полуфабрикати. Това е известно на всички.
Но защо много хора, които са се отказали от тях, така и не започват да слабеят? Отговорът се крие в други, по-малко известни продукти, много от които понякога неправилно отнасяме към здравословното хранене. За тях ще стане дума днес.

1. Пакетирани сокове

В голяма чаша ябълков сок от магазина има 30 г захар, което е повече от половината дневна норма.

2. Корнфлейкс и мюсли

Много от нас са искрено убедени в полезността на сухите закуски, като корнфлейкса и мюслито. Обаче една средна порция, приблизително равна на половин чаша, съдържа 30 г захар, което, както казахме е над половината от дневната норма.

3. Йогурти

Още един продукт, който се явява любима закуска за много хора. Но не забравяйте, че покрай лактозата, за чиято полза при възрастните все още се спори, тези продукти съдържат и много захар.

4. Кафе 3 в 1

Понякога ни се струва, че той е идеалното решение да се ободрим малко в разгара на работния ден, когато нямаме време за пълноценна кафе пауза. Но само си представете, че едно такова пакетче, разтворено във вода, съдържа 70 калории и 10 г захар.

5. Хляб

Повишеният интерес към здравословното хранене кара производителите да използват пълнозърнесто брашно, за да направят хляба по-полезен, но и това не спасява положението. Съдържанието на захар дори в пълнозърнестия хляб е примерно 4 г на 100 г продукт, а и ако добавим, че хлябът е преди всичко въглехидратен продукт, то цялата захар, която е в него, веднага ще се залепи под кожата във вид на мазнина.

6. Колбаси и кренвирши

За съжаление, тази категория продукти все още е доста популярна сред хората. Но трябва да помним, че колбасите и кренвиршите отдавна не са онези натурални продукти, които са били едно време. Високото съдържание на мазнини, трансгенна соя (генно модифицирана) и натриев глутамат са основните причини завинаги да се откажете от тези продукти. Ако и това не ви е убедило, тогава се замислете и  че в колбасите и кренвиршите има достатъчно количество захар – средно 20 ч.л. на колограм продукт.

7.Алкохолни напитки

Тези напитки заемат отделно място в днешния ни списък с опасни за фигурата продукти. Покрай всеизвестния факт, че алкохолът възбужда апетита, той е и много калоричен продукт с високо съдържание на захар. Така например, средната калоричност на ликьора или на алкохолен коктейл е равна на средната калоричност на един десерт и е над 300 калории на 100 мл. Но ако не сте готови напълно да се откажете от алкохолните напитки и обичате да се глезите понакога, то направете избор в полза на сухото вино.

 

Източник: cluborfei.com 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари