Количка

0 артикула
Вижте всички статии

Диатомичната пръст - ползи за хората!

Диатомичната пръст - ползи за хората!

 

Диатомитът (диатомичната пръст) за хранителни цели представлява натурална субстанция с органичен произход, която се състои от черупки на фитопланктон (микроскопични едноклетъчни организми- диатомеи).

Диатомичната пръст с високо качество представлява 89-95% силициев диоксид в аморфна форма, което я прави безопасна за консумация от хора и животни, за използване като противослепващ агент, както и в производството на лекарства. Другата, кристална форма на силиция, не е подходяща за приемане от хора и животни.

Диатомичната пръст изсушава и нарушава екзоскелетите на насекомите и паразитите - по растенията, в различни домашни и стопански помещения.

Част от съдържащия се в диатомита силициев диоксид се метаболизира в храносмилателния тракт, при което се освобождава биологично активната силициева киселина. А тя е от ключово значение за здравословното състояние на организма.

Много човешки болести са предизвикани от паразити. Диатомитът спомага елиминирането на паразитите чрез подобряване на перисталтиката и очистителните функции на червата. С отрицателния си заряд привлича и заключва в своята структура микроскопичните патогени (заредени положително) и ги отстранява от организма.

Еднократна доза диатомит съдържа милиони отрицателно заредени черупки на диатомеи, които привличат положително заредените:

- бактерии

- гъби

- плесени

- амеби (протозоа)

- вируси

- ендотоксини

- пестициди

- остатъци от лекарства

- бактерии Е.Коли

- тежки метали

 

Тези положително заредени частици "се връзват" в цилиндричната структура на черупките и напускат храносмилателния тракт с изпражненията.

 

По време на детоксикация е възможно да се появят нежелани симптоми, като: умора, проблеми с концентрацията, главоболие, хормонални смущения, отоци, раздразнение на червата, запек, кожни изменения и др. Тези симптоми преминават естествено, заедно с изчистването на отровите от организма. Диатомичната пръст не убива съществуващите в червата полезни бактерии.

 

Източник на ортосилициева киселина!

В стомаха силициевият диоксит се променя в биологично активната ортосилициева киселина. Тя има много лековити ефекти:

- Подобряване на състоянието на кожата, косата и ноктите - благодарение на увеличеното съдържание на силиций.

 

Подсилване на съединителните тъкани - намалява се риска от травми, ускорява се заздравяването на рани и счупвания, благодарение на стимулираното производство на колаген и еластин. Това не само предотвратява образуването на бръчки, но подобрява и състоянието на съединителната тъкан, изграждаща хрущялите, сухожилията, ставните връзки и сърдечно-съдовата система.

- Предпазване от и лекуване на остеопороза. Биофизиците Louis Kervan i Dr. Richard Barmakian посочват в своите изследвания, че при формирането и обновяването на костите силицият има по-голяма роля, отколкото калцият. Костите се възстановяват по-бързo дори при ниско ниво на калция, стига силицият да е в изобилие.

 

– Регулиране на кръвното налягане - благодарение на подобряването на кохезията, еластичността и проходимостта на кръвоносните съдове.

 

Допълнително са наблюдавани следните ефекти от приемa на силиций:

намалена чупливост и усилване на косата и ноктите

подобряване на блясъка на косата и ноктите

намалени ставни болки и болки в гърба

подобрена виталност

устойчивост на организма и подобрено самочувствие

намаляване на кожни проблеми, включително обриви и псориазис

подобрение на артритни състояния (ревматоидално възпаление на ставите; псориазисна артропатия)

по-бързо заздравяване на рани (язви на краката)

по-бързо и по-добро заздравяване на костни счупвания

намаляване на коефициента на заразяване при възпаление на горните дихателни пътища

намаляване на алергии

намаляване на сенна хрема, хранителни алергии

преодоляване на запек

преодоляване на безсъние

подобрена сексуална потeнтност

превенция на болестта на Алцхаймер

 

ПРИЕМ НА ДИАТОМИТ:

Приемът на диатомит започва с доза, равняваща се на една чаена лъжичка (3 гр) дневно (може дори 1/2 за особено внимателните) в чаша вода. Постепенно се достига дневна доза от 1 супена лъжица с връх (5 гр) или 2 плоски супени лъжици.

Темпото на увеличаване на дневната порция диатомична пръст и крайната доза зависят от индивидуалните предпочитания и здравословно състояние. Обикновено това отнема от една до няколко седмици.

В началото трябва да се наблюдава влиянието на диатомита върху състоянието на организма. Ако темпото е прекалено бързо или дозата е прекалено висока, е възможно да се проявят грипоподобни симптоми. Това означава, че детоксикацията настъпва прекалено бързо и дозата трябва да се намали до 1/2 чаена лъжичка. След отминаване на симптомите може да се възобнови процеса на увеличаване на дозата.

Лечението продължава няколко месеца. Много хора, установявайки благоприятното влияние на диатомичната пръст, я включват като задължителен и постоянен елемент в тяхната диета.

При приема на диатомит трябва да се изпиват поне 2 литра вода дневно. Водата спомага процеса на очистване и детоксикация, измива отвътре.

Диатомичната пръст може да се приема също със сок, мляко, овесени ядки или в друга комбинация по избор, но винаги в комбинация с течност или влажна храна, която да навлажни праха.

За деца: Максималната дневна доза е от 1/2 до 1 плоска чаена лъжичка. Първоначалната доза може да бъде между 1/2 и 1 плоска кафена лъжичка, при наблюдаване на ефекта от приема. Да не се дава на новородени!

 

Ако подозираш, че имаш паразити, препоръчително е допълнително да приемаш храносмилателни ензими. Те спомагат разпада на мъртвите организми, а освен това храносмилателните ензими (особено протеазата) помагат за разграждането на клетъчните мембрани на вирусите, които могат да бъдат пренасяни от паразитите.

 

 Диатомична пръст-продукт

 

 

Физико-химичен анализ

Сертификат КОШЕР храна

 

 

Източник: Здравна академия

По статията работи: К.Нейчева

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари