Количка

0 артикула
Вижте всички статии

Лечебните свойства на Алое вера

Лечебните свойства на Алое вера

Алое Вера – “чудотворно растение”, “естествено лекарство”, “лек за изгаряния”, е известно повече от 4000 години като лечебно растение. За първи път, сборник с билкови рецепти с Алое са открити 3,500 години пр.н.е. в древен египетски папирус. Гръцки и римски лечители като Диоскорид и Плиний Старши го използували с отлични резултати.


Най-известни и с най-широка медицинска употреба са Алое Арборесценс и Алое Барбаденсис (Милър), известно е като Алое Вера (Linni) – царица на растенията.Принадлежи към семейството на лилиите, към което са и лукът, чесънът и аспержите, достига зрялост след 4 години.Съдържа над 75 съставки от следните категории: витамини, минерали, аминокиселини, захари, ензими, растителни стероли, лигнин, сапонини, антрахинони и салицилова киселина.Употребява се съдържанието на листата му – съчетание от гел и сок.

Приема се вътрешно – заради хранителните му качества и външно – в състава на кремове и лосиони. Адаптоген – т.е. усилва общата устойчивост на организма срещу инфекции и стрес. Защитава епителните тъкани от вредни въздействия, а когато са наранени, подпомага заздравяването. Антиоксидант – бори се срещу свободните радикали. Балансира имунната система (при артрит, астма, пост-вирусен синдром, лупус еритематодес).

Най-силно действие има при проблеми:  

На кожата (при екземи, псориазис, язви, изгаряния, акне, ужилвания, ухапвания). При проблеми с кожата, освен локалното приложение се препоръчва и приемането на Алое Вера вътрешно на дневна база. Алое Вера действа успокояващо и се характеризира с противовъзпалителни и анти-бактериални свойства. Лечебните му качества се дължат на 18 аминокиселини, които то съдържа. Алое Вера образува защитен слой върху увредената кожа и действа бързо за да се улесни процеса на оздравяване. То също е пълно с влага и с това допринася за хидратирането на кожата и възстановяването на запасите от влага, която е била загубена. Това свойство прави Алое Вера изключително полезно, когато става въпрос за лечение на слънчеви изгаряния – при изгаряния от първа степен, както и незначителни изгаряния от втора степен.

На стомашно-чревен тракт (колити, дивертикул, синдром на раздразненото черво и др.).
Неговият сок има уникална способност да поддържа деликатния баланс на храносмилателната система, който много лесно може да бъде нарушен. След като веднъж спомогне за възстановяването на баланса, Алое Вера продължава да поддържа нормалното функциониране на храносмилателния тракт. Също така има много положителен ефект върху стомашните сокове. Тъкани, които се намират в тънките и дебелите черва могат да бъдат подсилени и да се поддържат в добро здраве благодарение на това лечебно растение.
За достоверност на етикета на опаковката се слага одобрителен печат на Научния съвет на Алое, който е независим Американски регулиращ орган, наблюдаващ качеството и количеството на Алое в различните продукти на всички фирми по света.

 

Продукти с Алое

Doctor Nature - Алое Вера гел  946 мл. 

Equilibra - Чист сок от Алое Вера 1000мл.

Doctor Nature -Органичен  сок Алое Вера с портокал и манго 946мл.

Doctor Nature - Органичен сок Aloe Vera с червена боровинка 946мл.

Equilibra - Паста за зъби с тройно действие - Алое Вера гел 75мл.

Equilibra - Паста за зъби с избелващо действие - Алое Вера гел 75мл.

Equilibra - Паста за чувствителни зъби - Алое Вера гел 75мл. 

Dr.Silver - Паста за зъби - 75мл.

Green Pharmacy - Течен сапун с Алое Вера 470мл.

Equilibra - Вода за уста с тройно действие - 500мл.

Equilibra - Интимен гел с Алое Вера - 200мл.

Lavilin - Интимен гел-дезодорант - 300мл.

Equilibra - Реминерализираща вода за тяло и коса Алое Вера - 250мл.

Equilibra - Дермо гел Алое Вера - 150мл.

Equilibra - Подсилващ лосион против косопад - 75мл.

 

Още продукти може да разгледате тук: Алое Вера 

 

 

 

По статията работи: К.Нейчева

Източник: green-master, LR

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари